Obnovljena je unutrašnjost DVD-a Čazma, prostorija za sastanke, hodnik, prostorija koju koristi Puhački orkestar Čazma i postavljena nova PVC stolarija na cijeloj zgradi. Obnovu doma zajednički su financirali DVD Čazma i Grad Čazma, koji je za tu namjenu iz Gradskog proračuna izdvojio oko 60 tisuća kuna.

Gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak, u pratnji predsjednika DVD-a Čazma, Filipa Barta i tajnika Puhačkog orkestra Čazma, Darka Šepaka u ponedjeljak, 18. veljače posjetio je novouređene prostorije DVD-a Čazma. Dosadašnje stanje prostora za probe Puhačkog orkestra zahtijevalo je uređenje jer je prokišnjavao krov, a i sama prostorija nije udovoljavala uvjetima koji su potrebni za normalan rad.

– Dobili smo jedan dobar, kvalitetan prostor unutar DVD-a Čazma. U ovu salu se nije ulagalo dugi niz godina, otkako je ona sagrađena. Napravljeno je novo krovište nad salom, promijenjena stolarija, moram pohvaliti i članove DVD-a koji su unutrašnjost dodatno uredili svojim sredstvima i svojim radom. Ono što je jako bitno, dobili smo kvalitetan prostor gdje naš Puhački orkestar može imati probe, a i ostali članovi DVD-a mogu ga koristiti. Grad je izdvojio oko 60.000 kuna, a još će biti napravljene i police za odlaganje instrumenata jer smo vidjeli da to nedostaje – rekao je gradonačelnik Pirak.

Filip Bart, predsjednik DVD-a Čazma, uz zahvalu za pomoć Gradu Čazmi, najavio je i uređenje velike sale koja se iznajmljuje za razne potrebe, a služi i za vježbe članovima DVD-a i za veće sastanke. Na donaciji je zahvalio i Darko Šepak te pozvao mlade da se uključe u rad Puhačkog orkestra. Probe se održavaju svakog ponedjeljka.