Nakon što je potpuno završena obnova školske ulice u Čazmi, radnici Komunalija preselili su radilište u Ulicu kralja Tomislava. Budući da je frekventna te radi sigurnijeg prometovanja vozila i pješaka, bilo je nužno postaviti upozoravajući semafor. S jedne strane ulice je zgrada Doma zdravlja, a s druge, nasuprot, je ljekarna pa posjetitelji tih dvaju ustanova u velikom broju i često prelaze prometnu ulicu te je radi poboljšanja sigurnosti, naročito pješaka, u Gradu Čazmi odlučeno rekonstruirati najkritičniju dionicu.

Pošto je ulica ujedno i dionica državne ceste, upozoravajući semafor kod pješačkog prijelaza postavile su Hrvatske ceste, uz novčanu potporu Grada Čazme. Kako bi se uređaj semafora mogao priključiti na struju, potrebno je bilo položiti kabel. Komunalci su, kopajući kanal, iskoristili priliku i pripremili podlogu za spoj nogostupa uza samu zgradu Doma zdravlja. Time će ljudima koji koriste zdravstvene usluge biti omogućeno da s parkirališta za osobna vozila, sigurnije i lakše, novim dijelom nogostupa dođu u zgradu Doma zdravlja, bez prelaska ulice.

„Radi se o kompletnoj rekonstrukciji Ulice kralja Tomislava, od pošte do autobusnog kolodvora. Radovi obuhvaćaju izmjenu kanalizacijske i vodovodne mreže, stare više od 40 godina, koja je često pucala. Izmijenit ćemo i dio plinske mreže i urediti nogostup s obje strane ulice te od ruba ceste izmjestiti javnu rasvjetu uz sam nogostup, čime ćemo omogućiti lakše parkiranje vozila i dobiti više svjetla za pješake na nogostupu. Stupovi javne rasvjete bit će u baroknom izdanju, kao što je to u Ulici braće Radića te će i taj dio središta Čazme odisati nekadašnjim sjajem, baš kao što je to vidljivo na starim razglednicama Čazme“, pojasnio je Ivan Beljan, direktor Komunalija, izvođača radova.

Izmjenu komunalnih instalacija, vodovoda, kanalizacije i plinske mreže financirat će Komunalije, dok će obnova nogostupa i javne rasvjete biti na teret Proračuna Grada Čazme. Ukupno će investicija rekonstrukcije Ulice kralja Tomislava stajati više od milijun kuna.