Cilj projekta je stvoriti adekvatne uvjete za bavljenje sportskim aktivnosti na području Čazme te ukazati na važnost sporta u svakodnevnom životu.

Grad Čazma i JU Razvojna agencija Čazma pripremile su i prijavile  projekt rekonstrukcije i opremanja sportskog balona. Projektom se nastoji uključiti što veći broj djece i mladih u aktivnosti sportskih klubova i udruga.  Rekonstrukcija sportskog balona obuhvaća zamjenu sustava grijanja, zamjenu dotrajale podloge sa PVC multifunkcionalnom podlogom, zamjenu pokrova balona te ugradnja energetski učinkovite rasvjete. Uz radove rekonstrukcije objekta nabaviti će se i potrebna oprema.

Ukupna vrijednost projekta 1.200.000 kn, a Grad Čazma očekuje sufinanciranje od Ministarstva turizma i sporta u iznosu od 750.000 kn. „Balon dvorana pokazala se jako korisnom kako za sportske tako i za druge naše udruge. Nadamo se da će njegovu obnovu pratiti i popuštanje epidemioloških mjera pa će se moći koristiti u punom kapacitetu“, rekao je gradonačelnik, Dinko Pirak.

Balon dvorana trenutačno služi kao zamjenski prostor za održavanje misnog slavlja budući da se župna crkva sv. Marije Magdalene u Čazmi obnavlja nakon potresa, 29. prosinca prošle godine.