U posljednjih nekoliko godina, u obnovu društvenih i vatrogasnih domova na području grada Čazme uloženo je više od 3 milijuna kuna. Već nekoliko godina, Grad Čazma sustavno ulaže u te objekte kojih je, u 36 naselja, više od 20.

Mjesni i vatrogasni domovi nekada bili središta okupljanja, no s vremenom, njihova je važnost jenjala, a mnogi su postali zapušteni i zaboravljeni. Kako bi na neki način vratili život u svoja naselja, odnosno stanovnicima ponovno omogućili okupljanja u uređenim prostorima, Grad Čazma prvotno je sve domove legalizirao, projektirao i katastarski uredio, a onda počeo s uređivanjem, dijelom vlastitim sredstvima, a dijelom zahvaljujući domaćim ili stranim fondovima.

Posebnost u gradu Čazmi je i prenamjena mjesnih domova u sportske dvorane. Na taj su način već uređena tri mjesna doma koji služe ponajprije za održavanje nastave tjelesnog odgoja za učenike tamošnjih područnih škola, odnosno za rekreaciju. Uz kompletnu obnovu doma u Grabovnici, Grad Čazma obnavlja i zgradu tamošnje područne škole.

Gradonačelnik Grada Čazme, Dinko Pirak, sa suradnicima je obišao domove čije su obnove upravo u tijeku ili pri završetku, a to su domovi u Donjem Dragancu, Bojani i Dapcima te škola u Grabovnici.

Obnovljena je i ribarska kuća, na kompleksu Vustje, a u što je uloženo više od 100.000 kuna, uglavnom proračunskog novca. Tamošnji prostor uredit će se i opremiti i u sklopu projekta Čazma Natura, za što je osigurano još 600.000 kuna.

Do sada su obnavljani domovi u Milaševcu, Dragancu, Vagovini, Mikloušu, Općevcu, Bosiljevu, Donjem Dragancu, Bojani, Lipovčanima, Dapcima, Grabovnici, Pavličanima, Vrtlinskoj.

U budućem razdoblju, planiraju se radovi na domovima u Komuševcu, Prnjarovcu, Zdenčecu te, ukoliko se otvori natječaj za vanjsku obnovu, daljnje ulaganje u dom u Bojani. S obnavljanjem domova neće se stati dok svi ne budu privedeni svrsi i ponovno bili lijepo uređena mjesta sa svom pripadajućom infrastrukturom, pogodna za okupljanje građana i razna društvena događanja.