Gradonačelnik Čazme, Dinko Pirak, sa suradnicima je obišao Područnu školu u Grabovnici, koja se trenutačno obnavlja. Do sada je izrađena vanjska ovojnica te izolacija stropa iznad podruma i stropa prema negrijanom prostoru-tavanu. Nastavlja se izvođenje radova na ugradnji visokoučinkovitog sustava grijanja, prilaznoj rampi, dovršavaju se radovi na prilagodbi sanitarnog čvora osobama s invaliditetom i zamjeni unutarnje rasvjete.

Novac za obnovu osiguran je temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstva između Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grada Čazme u iznosu od 638.680,55 kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj za provedbe projekta „Energetske obnove zgrade područne škole Grabovnica, na adresi Ante Starčevića 56, Grabovnica, Osnovne škole Čazma“.

Vrijednost projekta je 1.098.543,25 kuna, a razdoblje provedbe od 22.12.2017. do 23.8.2020.. Preostali dio iznosa podmiruje Grad Čazma iz Gradskog proračuna.

Obnovom zgrade područne škole Grabovnica  predviđena je ušteda  toplinske energije za 75,89%.

Projektirana ušteda toplinske energije zadovoljava sektorski specifični kriterij prihvatljivosti definiran Pozivom ref.br.KK.04.2.1.04, a to je ušteda energije za grijanje/hlađenje na godišnjoj razini od najmanje 50% u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje/hlađenje prije provedbe projekta.