Više od 90-ero malenih Čazmanki i Čazmanaca naučit će plivati ili će usavršiti svoje plivačke tehnike tijekom sljedećih mjesec dana, od 1.8. do 3.9., na prvom biološkom bazenu u Hrvatskoj, Biološko kupalište – Biopark Čazma!

Razvojna agencija Čazma pripremila je projekt „Čazma pliva“ na otvoreni natječaj Ministarstva turizma i sporta te su ostvarena sredstva u iznosu od 92.000 kn. Tim i sredstvima Grada Čazme, u iznosu od nešto više od 20.000 kuna, financirat će se škola plivanja. Provodit će je tri za to osposobljena trenera, prema programu Hrvatskog plivačkog saveza.

Obuka je namijenjena učenicima Osnovne škole Čazma od 1. do 4. razreda te je za njih potpuno besplatna. Nositelj projekta je Sportska zajednica Čazma. Uz samo učenje plivanja, polaznici će slušati o važnosti sporta i zdrave prehrane kao i pristupiti završnom inicijalnom testiranju.

S obzirom da će se škola plivanja održavati 6 dana u tjednu od 8:00 do 11:00, unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju ostalim posjetiteljima bazena! 🙂