Pedagoška godina počela je 2. rujna te je period prilagodbe iza 45 čazmanskih mališana novo-upisanih u DV Pčelica. Od 1. listopada u čazmanskom vrtiću počinje i ostvarivanje verificiranog programa predškole za svu djecu školske obveznike 2020./21. koja nisu obuhvaćena redovitim vrtićkim programom: „Predškola će se odvijati u dvije odgojne skupine naizmjence (svaki drugi dan), od ponedjeljka do petka, od 16 do 19 sati. Malu školu ove će godine pohađati 32 djece“, najavila je ravnateljica DV Pčelica Čazma, Martina Kovač.

Kao što je poznato, u tijeku, odnosno, bolje rečeno – pri završetku je obnova i dogradnja DV Pčelica Čazma. Taj je projekt vrijedan čak 6,3 milijuna kuna, a sredstva su ostvarena zahvaljujući prijavi na natječaj Mjera 7.4.1., Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

U unutarnjem postojećem dijelu radovi su pri samom kraju, predstoji još samo lijepljenje toplopoda u jednoj sobi dnevnog boravka i nakon toga će se sva djeca s izdvojene lokacije moći vratiti u vrtić.

Što se tiče dogradnje, radovi dobro napreduju. U tijeku je nanošenje vanjske ovojnice i uređenje okoliša te radovi na dograđenoj kuhinji: „Konačan završetak očekujemo u prosincu, kada je i rok za sve radove. Nakon toga slijedi tehnički pregled i dobivanje uporabne dozvole. Trenutačno u vrtiću imamo upisano 162 djece u 6 odgojnih skupina, a od siječnja će biti oko 200 djece u 8 skupina, što podrazumijeva i dodatno zapošljavanje odgojno – obrazovnih djelatnika i tehničkog osoblja“, poručuje ravnateljica DV Pčelica, Martina Kovač.