Predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rat s područja grada Čazme, te njihovi suborci iz Ivanske, u nedjelju, 1. svibnja posjetili su područje između Lipika i Okučana – Bijele Stijene – gdje je prije 21 godinu poginuo pripadnik 105. brigade Hrvatske vojske Ivan Obrljan iz Ivanske. Njemu i poginulom branitelju Davoru Hegediću odana je počast polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.
Čazmanski branitelji su se potom pridružili druženju u Omanovcu gdje su Udruzi Topnika 1. gbr „Tigrovi“ predali spomen ploču za poginulog Ivicu Šaljaka, pripadnika aktivnog sastava 1. „A“ brigade Hrvatske vojske, koja će biti postavljena na mjestu njegove pogibije na Maslenici.

Prijevoz naših branitelja omogućio je DVD Čazma ustupivši kombi – vozilo, a put je financirao Grad Čazma, izvan planiranih sredstava za redovite aktivnosti tijekom godine gdje će se, temeljem provedenog natječaja, čazmanskoj HVIDRI isplatiti 10.000 kn, a Udruzi Klub 2/105 – 5.000 kuna proračunskog novca.
Grad Čazma također je u postupku prenamjene zgrade bivše TO u Ulici Milana Novačića u kojoj će biti prostori za udruge, među kojima i za udruge proizašle iz Domovinskog rata. Vrijednost radova na spomenutoj zgradi procjenjuje se na oko pola milijuna kuna.