U Podstrani pokraj Splita od 21. do 23. studenog održava se jubilarni, deseti Susret gradonačelnika i poduzetnika – 48 sati. Dvodnevnu konferenciju zajednički organiziraju poslovni tjednik “Lider” i Udruga gradova, a ove godine broji najviše sudionika – njih čak 450.

Gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak prisustvovao je susretu i u svojstvu predsjednika Nadzornog odbora Udruge gradova te kao član Skupštine Udruge. Susretu su prisustvovali i direktor Komunalija Čazma, Ivan Beljan i tehnički direktor, Želimir Curiš.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva financija, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva državne imovine, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Ministarstva uprave, a glavne teme o kojima se razgovaralo na ovogodišnjem susretu bile su: dobre prakse lokalne samouprave, izvori financiranja lokalnih projekata, obnovljivi izvori energije i energetska učinkovitost te digitalne lokalne zajednice.

Susret je i ove godine okupio dionike čija je suradnja od vitalne važnosti za razvoj i napredak lokalnih zajednica – gradonačelnike, poduzetnike te državne dužnosnike. Ovaj skup ima za cilj ukazati na razvojnu ulogu gradova, odnosno kako i koliko gradovi privlače investicije, te raspraviti o tome kako je moguće unaprijediti konkurentnost gradova. Na susretu su predstavljeni primjeri dobre prakse, odnosno gradovi u Hrvatskoj i inozemstvu koji su ugradili poduzetničku klimu u svoje poslovanje i time osnažili svoje razvojne kapacitete za održivi razvoj.