Međunarodni atletski supermaraton Zagreb-Čazma “Od Kaptola do Kaptola” na simboličan način spaja dva grada, Zagreb i Čazmu, dva Kaptola i dvije županije, Zagrebačku i Bjelovarsko-bilogorsku. Ulazi u red najstarijih sportskih manifestacija u državi, a trči se od 1976. godine i samo jedne godine nije održan, zbog neposredne ratne opasnosti. Najduža je cestovna utrka u Hrvatskoj i jedina utrka koja ima start u glavnom gradu Hrvatske, a cilj u drugoj županiji. Održava se po pravilima Europske i Svjetske atletske federacije.

Trasu dugu 61 kilometar i 350 metara za 4:04:37 prvi je istrčao Robert Radojković kojem je to treća pobjeda na “Čazmi”. Drugo mjesto osvojio je mađar Janosz Zabari s vremenom od 04:12:19. Najbrža žena bila je Dubravka Vešligaj s vremenom 4:45:00.

Startalo je 106 natjecatelja, među kojima 10 žena, a ciljnu je ravninu u sedmosatnom limitu utrke prešlo 86 trkača i trkačica.

Čazmanski supermaraton nije ne samo vrhunski međunarodni sportski događaj, uvršten u međunarodni kalendar atletskih utrka, već je postao prava turistička, kulturna i zabavna manifestacija, u kojoj sudjeluju brojni pojedinci, udruge, društva i ustanove, uz mnoge sponzore i pokrovitelje, no glavni organizator je Grad Čazma.

rezultati_supermaraton_2017

rezultati_dobne_skupine_2017