Grad Čazma već je osmu godinu domaćin eko sajma, pod motom „Zdrava hrana Vaš izbor“ – koji organizira udruga Eko Čazma, uz potporu čazmanske Turističke zajednice i koji okuplja proizvođače ekoloških proizvoda iz gotovo cijele Hrvatske.

Riječ je o manifestaciji koja promovira zdravu hranu i zdrav način života, a u zadnjih nekoliko godina i životni stil bez uporabe plastike.

Dosadašnji interes za izlaganje na eko sajmu u Čazmi pokazali su proizvođači od Primorja do kontinenta. Tijekom ovogodišnja dva dana izlagalo je 38 izlagača. U ponudi se našlo od sireva, bučinog ulja, proizvoda od konoplje i nezaobilaznih proizvoda od voća i povrća do kozmetičkih pripravaka.

– Eko sajam je šansa za cijeli ovaj kraj jer na njemu naši građani mogu sudjelovati kao izlagači ili kupci te prikupiti mnogo zanimljivih informacija i kontakata za eventualno buduće poslovanje, pogotovo vlasnici OPG-ova, smatra gradonačelnik Dinko Pirak.

Pokrovitelji sajma su Grad Čazma i Bjelovarsko-bilogorska županija. Sajam je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Grada Čazme Branko Novković, a u ime Bjelovarsko – bilogorske županije prisustvovala je zamjenica župana, Marija Jungić.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su Puhački orkestar Čazma, Čazmanske mažoretkinje, KUD Graničar i Folklorna sekcija Matice umirovljenika Čazma.

#gradcazma #ekocazma #tzcazma

Foto Davor Kirin-Photography