Na sjednici Turističkog vijeća TZ Grada Čazme, čulo se kako je na području Turističke zajednica Grada Čazme od 1. siječnja do 31. prosinca 2017. godine ostvareno je 644 turističkih dolazaka, što je u odnosu na 2016. porast za otprilike 10%. Što se tiče strukture gostiju, u 2017. godini domaćih gostiju je bilo 311, a stranih 333. Najviše stranih gostiju bilo je iz Austrije ( 22,05%), zatim iz Italije (18,01%), Slovenije (5,59%), Njemačke, Mađarske, Poljske, SAD-a, Bosne i Hercegovine i Švedske. Direktorica TZ Grada Čazme Martina Dončević podnijela je izvješće o svom radu u 2017. godini:

Tijekom cijele godine u Čazmi se održavaju razne manifestacije. TZ Grada Čazme sudjelovala je kao partner ili kao suorganizator u manifestacijama i drugim događanjima koje su od turističkog značaja, kao što su: Čazmanski vinokap, Supermaraton „Od Kaptola do Kaptola“,  Planinarska kotlijada, Zapovijed pod lipom, Eko sajam i Božić u Čazmi.

Putem natječaja Ministarstva turizma, a kroz projekt „Program razvoja cikloturizma na kontinentu 2017.“, izrađen je Operativni plan razvoja cikloturizma do 2020. godine. Turistička zajednica grada Čazme sudjelovala je u tom projektu te je u prvoj fazi samog projekta, potkraj 2017. godine, u Ulici k. Tomislava pokraj pošte postavljen solarni stup s alatom za popravak bicikala, a početkom siječnja postavljena je i informativna tabla s kartom biciklističke rute, grada Čazme i osnovnim informacijama o gradu.

Turistička zajednica se javila i na poziv HTZ-a za potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima te, uz potporu razvojne agencije Čazma,  prijavila projekt Turističke informativne ploče koje bi, kao svijetleći eksponati atraktivnog dizajna, bile postavljene na odabranim mjestima i pružale kvalitetne informacije posjetiteljima.