Čazmanska Matica umirovljenika održala je godišnju izvještajnu skupštinu na kojoj se raspravljalo o različitim aktualnim temama. Među ostalim, dogovoren je i program Matice prilikom obilježavanja Dana Grada Čazme. Tada će za sve članove biti organizirana sportska druženja, s time da će se muškarci natjecati u šahu i beli, a žene u pikadu, najavio je predsjednik Matice Franjo Dianić.

Matica umirovljenika na području Čazme postoji još od 1976. godine, a na kraju prošle godine imali su 840 članova. Udruga je podijeljena na 14 gradskih podružnica, od čega se tri nalaze u samom gradu Čazmi, a 11 djeluje u okolnim naseljima. I po podružnicama se redovito održavaju druženja te brojni izleti.

Godišnja članarina u Matici iznosi 50 kuna. Polovica sredstava ostaje podružnicama za organizaciju različitih događanja, a druga polovica uplata ide u središnjicu. Kao i ostale udruge s područja Grada Čazme, sufinanciraju se i sredstvima iz Gradskog proračuna. Svake godine za Međunarodni dan starijih osoba, koji se obilježava 1. listopada, organiziraju podjelu prigodnih darova najstarijim članovima. Prema evidenciji, u Matici je oko 70 osoba starijih od 80 godina, a najstariji član ima 92 godine.  

naslovna