U četvrtak, 15. ožujka, u Čazmi je održana Uvodna konferenciju projekta Uključi se!, korisnika Grada Čazme i partnera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Centra za socijalnu skrb Čazma i Hrvatskog crvenog križa Čazma. Projekt Uključi se! provodi se u sklopu programa Zaželi – programa zapošljavanja žena, za koji je Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u lipnju prošle godine objavilo otvoreni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU. Ovaj projekt je vrijedan ukupno milijardu kuna, a financirat će se u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Gradu Čazmi za ovaj je projekt dodijeljeno 2,5 milijuna kuna.

Što ovaj projekt znači za Grad Čazmu i naše sugrađane rekao je gradonačelnik Grada Čazme, Dinko Pirak: “Drago mi je da imamo priliku okupiti se ovim povodom jer to znači da smo ostvarili sredstva koja će omogućiti nova zapošljavanja u našem gradu. 15 žena zaposlit će se u okviru ovog projekta na 24 mjeseca, vjerojatno neke od vas koje ste danas ovdje s nama, te će vam biti omogućena prekvalifikacija za deficitarna zanimanja, čime će se povećati vaše šanse za buduća zapošljavanja. U sklopu ovog projekta, radit ćete na poslovima potpore i podrške te brige o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u našem gradu. Ovaj projekt je u skladu s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite njihovih prava te sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU, s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanje siromaštva. Kao Grad, spremno smo se uključili u ovaj projekt jer želimo iskoristiti svaku mogućnost za nova zapošljavanja i poboljšanje kvalitete i uvjeta života naših građana te smo, zahvaljujući dobro pripremljenom projektu od strane Razvojne agencije Čazma i suradnji naših partnera, uspjeli ostvariti cilj.”.

Na projektu Uključi se! radit će i Ivan Tomašević koji će, kao koordinator i voditelj, brinuti o administrativnim i svim tehničkim pitanjima u ovom projektu. Ovom prilikom pobliže je objasnio o kojim je poslovima u ovom projektu riječ te najavio raspisivanje natječaja potkraj ovog mjeseca. Za sve informacije zainteresirani se mogu javiti i na broj telefona: 091/603-7562, Ivan Tomašević.