Nositelj projekta je Grad Čazma, a partneri su Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Čazma, Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Čazma.

U ovoj fazi projekta zaposleno je bilo 17 žena, pripadnica tzv. „ranjivih“ skupina jer je cilj, kao i u prvom projektu Zaželi – Uključi se!, koji je proveden od 2018. do 2020., bio povećati zapošljivost i konkurentnost na tržištu rada teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja s ruralnog područja.

Ukupna vrijednost projekta je 1.540.300,10 kuna, započeo je početkom 2021., a žene su bile zaposlene od 1. veljače prošle do 31. siječnja ove godine.– U tom razdoblju, kroz projekt, djelatnice su pomagale i brinule se za ukupno 152 starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju. Obavljale su poslove vezane uz održavanje i čišćenje doma i okućnice, pomagale su u pripremi obroka, nabavljale su i dostavljale namirnice i druge kućanske potrepštine te ponajprije pružale psihosocijalnu pomoć kroz razgovor i druženje i druge poslove, ovisno o potrebi korisnika – na konferenciji je istaknuo voditelj Ivan Tomašević te dodao kako je korisnicima također podijeljeno ukupno 1224 paketa s higijenskim i kućanskim potrepštinama, ukupne vrijednosti 61.000 kuna.

Provedbu programa pohvalio je gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak:

– Do mene je došao glas da je taj projekt uspješan i da su korisnici izuzetno zadovoljni vašim radom. Ono što su istaknuli zbog čega su najzadovoljniji je zato što ih je netko obišao i razgovarao i što su dobili pažnju naše zajednice – rekao je gradonačelnik i najavio kako će se Grad Čazma prijaviti za novu fazu provođenja ovog projekta.

– Odradili smo dva projekta i idemo ususret novom. On će sada biti na šest mjeseci. Mislim da je dobro da se provode ovakvi programi jer svi na neki način od njega imamo korist – zaključio je.

Iako je program završio i djelatnice formalno više ne rade u sklopu njega, i dalje pomažu svojim korisnicima, koji najčešće nemaju nikoga.– Korisnici imaju puno pitanja zašto se program nije nastavio i zašto je prekinut i tko će im sada pomoći. Kroz vrijeme se zbližimo s tim ljudima kao da su nam obitelj. Bude tu i suza i svega i na terenu ima svašta, kao u svačijem životu i svačijoj kući. Kad dođemo u tuđu kuću, mi ništa ne mijenjamo, mada mislimo da bi nešto mogli popraviti i olakšati korisnicima život, ali mi nismo zato tu, naš je posao da radimo što nam oni kažu. Mislim da se program treba nastaviti jer ima puno starih i nemoćnih koji nemaju obitelji, ali i onih koje obitelj ne posjećuje – rekla je Ivanka Baković, jedna od djelatnica.

U sklopu projekta, proveden je za žene koje su na njemu radile i program obrazovanja/osposobljavanja sa svrhom utjecaja na njihovu radnu aktivnost te povećanje njihove zapošljivosti nakon završetka projekta. U užem izboru bila su određena zanatska zanimanja, no žene su se odlučile za osposobljavanje za poslove računalnog operatera. Program osposobljavanja je proveo Centar za cjeloživotno učenje i kulturu iz Bjelovara.

– Jako nam je drago što smo sudjelovali u ovom projektu, ponajprije zbog socijalnih karakteristika projekta prema krajnjim korisnicima. S obzirom na to da je jedan od ciljeva projekta aktivno zapošljavanje žena, drago nam je i moram istaknuti da je čak trinaest polaznica sudjelovalo u programu osposobljavanja za računalnog operatera. Nadam se da će se time približiti tržištu rada i da su povećale svoje kompetencije, posebice digitalne, koje se sada jako cijene – istaknula je Ivana Hrpalo, voditeljica općih poslova u CUK-u, koja je polaznicama i uručila svjedodžbe.

Foto: D. Kirin