U gradu Čazmi održan je sastanak s potencijalnim kandidatima za program Javnih radova na koji se javilo 80-ak nezaposlenih osoba, pozvanih od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Na temelju pokazane volje i spremnosti za rad, odabrat će se 10 pomoćnih radnika, većinom za područje komunalnih djelatnosti, zaštitu okoliša i uređivanje javnih površina te programe socijalne zaštite, odnosno skrb i njegu starijih domaćinstava.

Na temelju iskazane potrebe, natječaj je raspisao Grad Čazma, a radovi će početi nakon što HZZ odobri predložene kandidate.

Cilj zapošljavanja u javnim radovima je društveno korisnim radom potaknuti socijalnu uključenost i ublažiti socijalne posljedice nezaposlenosti kroz suradnju jedinica lokalne samouprave i institucija u njihovom vlasništvu, nevladinih udruga te povećati motiviranost za zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba i drugih ranjivih skupina nezaposlenih, s osobitim naglaskom na njihovu socijalnu uključenost.

Javni radovi traju po 6 mjeseci i u potpunosti se financiraju od strane Zavoda. Grad Čazma već niz godina surađuje s HZZ-om te je za to vrijeme proveo nekoliko ciklusa zapošljavanja putem programa Javnih radova.

IMG_7189'