Turistička zajednica Grada Čazme i ove godine organizirala je izbor za najljepše uređenu okućnicu na prostoru Grada Čazme.
Natječaj za najljepšu okućnicu i balkon bio je otvoren od 1. srpnja do 1. rujna 2020.godine, a ove godine je sudjelovalo 6 vrijednih natjecateljica čije su okućnice oduševile žiri.

Nakon što su članovi povjerenstva u sastavu Robert Milčić (Željeznarija Milčić), Maja Pomahać (Grad Čazma), Želimir Curiš (Komunalije Čazma), Vesna Ruklić (Super radio) i Martina Dončević (Turistička zajednica Grada Čazme) obišli sve prijavljene okućnice, bodovali su sve viđeno u niz kategorija te je napravljen konačni poredak.

Od prijavljenih okućnica povjerenstvo je za najljepšu izabralo okućnicu obitelji Mirjane Brlek iz Sovara, drugo mjesto osvojila je okućnica Milke Modrić iz Čazme, dok je treće mjesto pripalo okućnici Mirjane Faletar iz Bosiljeva. Za najljepši balkon ove godine nije stigla niti jedna prijava.

– U odnosu na prethodnu godinu, ove godine je komisija imala teži zadatak zbog raznolikosti pristiglih prijava. Svaka prijavljena okućnica lijepa je na svoj način i svaka je po nečemu posebna i na svakoj se vidi uložen trud, bilo da se radi o onoj već njegovanoj godinama ili onoj tek u izgradnji. Prijavljene okućnice razlikovale su se i u stilovima uređenja tako da su ove godine prevagnule  nijanse u konačnom poretku. Čestitke ponosnim vlasnicama i vlasnicima prekrasnih  okućnica u koje su uložili puno truda. Neka ova priznanja budu i drugim našim građanima  vjetar u leđa i motivacija za uređenje okućnica i prijave iduće godine na naš natječaj – kazala je direktorica Turističke zajednice Martina Dončević.

Nagrade za najljepše okućnice nagrađenima će uručiti gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak na prigodnoj svečanosti, tom prilikom zahvalnice će dobiti svi oni koji su sudjelovali ove godine na natječaju Turističke zajednice Grada Čazme.

(Superportal.hr)