U utorak, 24. studenog 2015. u Županijskoj komori Bjelovar, Gospodarsko je vijeće održalo svoju Svečanu sjednicu na kojoj su dodijeljene plakete „Zlatna kuna“ najuspješnijim tvrtkama u 2014. godini u kategoriji malih, srednjih i velikih trgovačkih društava.

Priznanje se dodjeljuje već 22. godinu uzastopce, radi promicanja poduzetničke klime i jačanja poduzetničke uloge u društvu, prema zadanim kriterijima koji se temelje na ekonomskim pokazateljima i financijskim rezultatima poslovanja iz godišnjih financijskih izvješća.

Plaketu „Zlatna kuna“ za najuspješniju malu tvrtku dobile su dvije tvrtke, među njima i „Oniks“ d.o.o. iz Gornjeg Draganca.

Trgovačko društvo „Oniks“ d. o. o. osnovano je 1995. godine, a osnovna djelatnost društva jest proizvodnja metalnih proizvoda. Već iduće, 1996. godine, ostvaren je kontakt s inozemnim kupcem iz Republike Njemačke te se tvrtka orijentirala na proizvodnju uglavnom bravarskih pozicija za inozemnog naručitelja. Uslijed dobre suradnje s partnerom iz inozemstva pojavila se i potreba za proizvodnjom strojnih elemenata te se, u skladu s tim, nabavlja i adekvatna oprema za takvu vrstu proizvodnje. Kontinuiranim ulaganjem u opremu, znanje i tehnološke postupke, modernizirana je proizvodnja te je proširen opseg poslovanja, što je dovelo do poslovne suradnje s novim inozemnim naručiteljima. Najveći je iskorak napravljen 2008. i 2009. godine uvođenjem CNC upravljanih alatnih strojeva. Uspješnim usvajanjem novih tehnologija tvrtka je uspjela osigurati konkurentnost i opstojnost na zahtjevnom inozemnom tržištu Europske Unije te povećati obujam izvoza, prihoda i zaposlenosti. Danas je Oniks d. o. o. opremljen najmodernijim CNC strojevima, 3D softverom i mjernim uređajima te zapošljava oko 40 djelatnika. Samo ove godine, zaposleno je deset novih mladih stručnih ljudi, a ostvaren je i poticaj u obliku bespovratne potpore HAMAG-a, za nabavu novoga visokotehnološkog stroja za obradu metala. (Izvor: www.hgk.hr)

zlatna kuna

kuna2