Učenici 12 osnovnih škola s područja cijele Hrvatske sudjelovali su na 1. festivalu dječjega glazbenoga stvaralaštva održanome u OŠ „Ivan Benković“, Dugo Selo, u organizaciji Glazbene udruge „Opus“. Osmišljen je kao poticaj učenicima i učiteljima glazbene kulture u stvaranju novih kvalitetnih skladbi.

Učenici su, uz pomoć svojih mentora, poslali uratke zajedno s aranžmanima do 20. prosinca
2014. , a povjerenstvo je odabralo one najbolje za finalni nastup. Skladbe su bile slobodnog karaktera, osobnog stila i namijenjene različitim glazbenim sastavima.
Na ovogodišnjem 1. festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva sudjelovali su učenici i njihovi mentori iz 12 škola s područja cijele Hrvatske. Među njima i učenici Osnovne škole Čazma, pod vodstvom mentorice Nikoline Brajković – Draguljić.
Vrijednost tog hvalevrijednog projekta prepoznale su i važne institucije: Agencija za odgoj i obrazovanje, OŠ “Ivan Benković”, HDS ZAMP, Zagrebačka županija, Grad Dugo Selo, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.
Podršku su pružili  i poznati glazbenici Ivana Plechinger Kovačić i Bruno Kovačić, mlada hrvatska kantautorica Sara Renar, koja je bila posebni gost Festivala, te poznati glazbeni kritičar i publicist Hrvoje Horvat.
Svi sudionici dobili su priznanja za svoje uspješne nastupe i kako to na svakom festivalu biva, povjerenstvo je odabralo tri najkvalitetnije i najoriginalnije izvedbe.

Više na:
http://www.glazbenaudrugaopus.hr/novosti/1-festival-djecjeg-glazbenog-stvaralastva-prvi-pa-uspjesan/#more-309

festival