U ponedjeljak 20. prosinca otvorena je izložba u povodu 20 godina Galerije Anton Cetín u Čazmi.

Galerija Anton Cetin sa stalnom postavom slika, crteža i grafika je utemeljena 2001. i sadržavala je u početku 19 radova, a tijekom 20 godina postojanja broj radova se nekoliko puta povećao.

U 20 godina, kroz Galeriju je prošlo mnogo poznatih osoba, od predsjednika države pa sve do poznatih sportaša i osoba iz javnog života. Prema riječima ravnateljice Centra za kulturu i Gradskog muzeja Čazma Maje Cepetić Rogić, dr. sci., bilo je zanimljivo sumirati 20 godina galerije. Sama izložba sadrži 30 radova koji do sada nisu bili izloženi i donacija su Antona Cetina od 2018. do 2021. godine.

– Izložba izgleda nešto drukčije od stalnog postava jer su formati ujednačeni, svi radovi su u formatu 25 X 30 cm, različito su posloženi, a sama galerija odaje drukčiji dojam jer nema onih standardnih Cetinovih velikih formata iz njegovih ranijih stvaralačkih faza. Kroz ovu izložbu dobivamo jedan hommage i pregled njegovog stvaralaštva kroz njegova djelatna desetljeća, od 1960. do danas – rekla je Cepetić Rogić.

Izložbu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Grada Čazme Branko Novković, dok se sam slikar obratio putem pisma jer zbog situacije s koronavirusom nije doputovao iz Kanade.

Izložba se može pogledati u Galeriji Anton Cetin do 1. rujna 2022. godine.