Otvorena je izložba radova polaznika Tečaja crtanja i slikanja u Ateljeu Antolčić u Čazmi.  Izloženo je 96 najboljih radova 32 autora, nastalih od veljače ove godine.
Tečaj slikanja koju vodi čazmanski slikar i grafičar Matko Antolčić namijenjen je svim uzrastima.
– Ova izložba je rezultat našeg rada u protekla tri mjeseca, otkako smo otvorili školu crtanja i slikanja, krajem veljače ove godine.  Škola crtanja i slikanja zamišljena je kao mjesto za rekreaciju, mjesto kreativnog stvaranja, ali i mjesto gdje se puno toga može naučiti promatrajući važne umjetnike iz povijesti umjetnosti. Potičemo razvijanje umjetničkih vještina i kreativnog razmišljanja kod djece i odraslih – rekao je Antolčić i dodao kako polaznici prolaze sve crtačke i slikarske tehnike, a imaju i mogućnost oblikovanja glinom.
– Uglavnom imamo zadane motive po predlošku ili promatranje mrtve prirode. Tečaj traje cijele godine, imamo dvije pauze u lipnju i pola prosinca i siječnja za vrijeme božićnih blagdana. Posebno naglašavam da je tečaj za sve uzraste tako da potičem i one u trećoj životnoj dobi, koji su u mirovini, da odvoje vrijeme za sebe i posvete se kreativnom stvaralaštvu – rekao je Antolčić i istaknuo kako talent nije uvjet za upis tečaja.
Osim redovnog tečaja, ovog ljeta Matko Antolčić priprema i dvije zanimljive radionice koje će se održavati petkom i subotom.
– ART & WINE je zabavna radionica za odrasle i za nju nije potrebno nikakvo iskustvo u slikanju i crtanju. Svi slikaju po istom predlošku i dobro se zabave uz čašu vrhunskog vina i dobru glazbu. Radionice će se održavati petkom navečer od 19 do 21 sati. NATURE ART je tematska radionica slikanja u prirodi i namijenjena je svim uzrastima. Slika se po promatranju prirode koja nas okružuje. Radionice će se održavati na Gradini (Kosturnica), subotom popodne od 17 do 20 sati – najavio je Antolčić i dodao kako je važno rezervirati termin za jednu i drugu radionicu zbog ograničenog broja polaznika, a to možete učiniti na mail matko.antolcic@gmail.com.
Izložba polaznika tečaja slikanja i crtanja je otvorena do 16. srpnja, a potom se, 21. srpnja, u povodu dana grada, u Ateljeu Antolčić otvara izložba Vlade Franjevića „Minimaksimalije (uvertira)“.