Klizalište, koje se lani pokazalo kao jako dobro prihvaćen zimski sadržaj u gradu Čazmi, neće izostati ni ove godine. Već od 6. prosinca počinje sezona klizanja u Čazmi i trajat će svakog dana osim Božića i Nove godine, od 10 sati ujutro do 21 sat uvečer, sve do 12. siječnja 2020..

Površina za uživanje u ledenoj čaroliji bit će i veća nego prošle godine, 10 x 20 m, uz dodatnu stazu za klizanje, dužine 30 metara. Cijena se neće mijenjati u odnosu na ranije te će iznositi 20 kuna s najmom klizaljki, a ponovno će biti organizirana i škola klizanja:

„Jako nam je drago što su naši građani prihvatili klizalište prošle godine kao dodatni sadržaj u našem gradu te ga često posjećivali. Iz tog smo razloga odlučili isto organizirati i ove godine, samo bolje“, najavljuje gradonačelnik Grada Čazme, Dinko Pirak.

Uz klizalište kao središnji dio događanja u gradu tijekom zime, s veseljem najavljujemo i bogat adventski program koji počinje 1. prosinca paljenjem prve adventske svijeće:

„Paljenje adventskih svijeća održavat će se pored Crkve sv. Marije Magdalene u Čazmi, uz prisustvo župnika i prigodan kulturno-umjetnički program“, najavljuju iz Grada Čazme.

U ovogodišnji adventski program uključile su se brojne udruge i pojedinci s čazmanskoga područja pa se tako veselimo nastupima domaćih izvođača: KUD-a Graničar, Folklorne sekcije Matice umirovljenika, KUD-a Sloga, KUD-a Čazma, DV Pčelica, Puhačkog orkestra, Čazmanskih mažoretkinja, Pop rock škole, Društva Naša djeca – ali očekujemo i gostovanje brojnih društava iz susjednih gradova i općina.

Programi će se održavati na tri lokacije – uz Crkvu, na gradskom trgu pored klizališta i na gradskoj tržnici.

Najavljujemo i novitet – Moslavačku kuću u organizaciji KUD-a Graničar u kojoj će se predstaviti tradicija našega kraja, uz domaće kolače, čaj i ostale poslastice. Ovom prilikom pozivamo OPG-e i proizvođače domaćih proizvoda da se pridruže i uključe u ovu manifestaciju, odnosno kontaktiraju Turističku zajednicu grada Čazme, koja je, uz Grad Čazmu, organizator adventskog programa u Čazmi. Grad će za njih besplatno osigurati prostor za predstavljanje i prodaju.

Koordinatorica umjetničkog dijela programa je voditeljica KUD-a Graničar Čazma, Valentina Šepak Molnar, kojoj zahvaljujemo na inicijativi i pomoći u organizaciji.