Uoči „2. Winter Rally Showa Čazma 2022.“ održana je konferencija za medije na kojoj su predstavnici organizatora AK INA delta iz Zagreba i Grada Čazme predstavili drugo izdanje relija koji se ovog vikenda održava na području Čazme.5. i 6. veljače 28 ekipa iz Hrvatske, Slovenije i Italije vozit će ulicama Čazme i trasom Gornji Miklouš – Šimljanik, a među njima će biti i proslavljeni hrvatski automobilistički asovi kao što su Niko Pulić i Tihomir Filipović.

– Ja ću reći da je to promocija našega kraja i voljeli bismo da ovaj reli bude u tom svijetu sve više zapažen i da imamo sve više pravih reli imena koja će doći na našu utrku – rekao je gradonačelnik Čazme, Dinko Pirak.

O samom reliju više je govorio predsjednik AK INA delta Mato Šebalj koji je napomenuo kako su očekivali pedesetak prijava, no korona se ponovno uplela te se ove godine nisu prijavile tri prvoplasirane mađarske posade iz 2019. godine.

– Mislim da je jedan od uzroka i dvotjedno mijenjanje uvjeta prelazaka granica. Ljudi više nisu sigurni na koji će način moći proći ili neće moći proći granicu pa, s obzirom da bodovnog interesa nemaju jer je to reli show, jedan veliki dio se odlučio put ne doći – rekao je Šebalj i istaknuo kako će ipak na reliju biti jaka imena poput Nenada Lončarića i Darko Peljhana, koji su majstori na makadamu, a uz već spomenute Niku Pulića i Tihomira Filipovića.

Program „2. Winter Rally Showa Čazma 2022.“ počinje u subotu 5. veljače u podne shakedownom od Svetog Vida do Vučana. Ceremonijalni start je u 17 sati u centru Čazme, nakon čega, u 18 sati, počinje brzinski ispit gradskim ulicama. U nedjelju 6. veljače sve počinje u 9 sati, prvim brzinskim ispitom od Gornjeg Miklouša do Šimljanika, nakon čega će se istom trasom voziti još tri brzinska ispita.S obzirom na dužinu staze, posebnih epidemioloških mjera za gledatelje nema, no, ako se nađete u većoj skupini ljudi, potrebno je nositi masku i držati se već poznatih epidemioloških i mjera sigurnosti za gledatelje na stazi.

Podsjećamo da će zbog relija biti zatvorene ulice: subota, 5. 2. 2022. – Sveti Vid – Vučani 11:00 – 15:00, Čazma – Kralja Tomislava 15:00 – 22:00, Čazma – Livadarska – A. G. Matoša – A. Vulinca 16:00 – 22:00.Nedjelja, 6. 2. 2022. – Donji Miklouš – Šimljanik 08:00 – 17:00.

(R. Ruklić, I. Gusić)

Foto: D. Kirin