Međunarodna Eko-škola Dječji vrtić “Pčelica” je dobio priznanje za uspješno sudjelovanje u projektu „Mi jedemo odgovorno“. Nakon provedenih aktivnosti „Hranu ne bacamo“, „Od sjetve do žetve“, „Projektni dan Eko sajam“ i „Izlet na OPG Brnjanec“, podnošenja redovitih izvješća, uspješno smo priveli kraju projekt „Mi jedemo odgovorno“. Dječji vrtić je za provedbu projekta od Udruge Lijepa Naša dobio 3.000 kn koje je namjenski utrošio.
“Iz projekta su proizašli primjeri dobre prakse i nadalje potičemo djecu i roditelje na razmišljanje o globalnim posljedicama svojih svakodnevnih odluka. Naše poruke su – jedimo lokalno, sezonsku hranu, organski uzgojenu, više voća i povrća, meso uzgojeno na pašnjacima, ribu, cjelovite namirnice, svježe. Bacajmo manje hrane i napravimo vlastiti vrt”, poručuje ravnateljica, Martina Kovač.

DV “Pčelica” ima dogovor sa Zadrugom “Plodovi Moslavine” i lokalnim OPG-ima koji će ih opskrbljivati sezonskim, svježim povrćem i voćem. U planu je i potpis ugovora nakon prve isporuke.