Kako bi zaposlenim ženama olakšali mobilnost i obilazak korisnika uključenih u projekt “Uključi se!”, kupljeni su i bicikli. Gradonačelnik Grada Čazme, Dinko Pirak i koordinator i voditelj projekta, Ivan Tomašević uručili su ih u ponedjeljak, 7. svibnja, ženama zaposlenim u projektu: “Bicikli su financirani sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Imamo pet bicikala, za dobivanje bicikla prednost su imale žene koje nemaju vozačku dozvolu i koje imaju kraće relacije od korisnika do korisnika, a potrebni su im bicikli radi kvalitetnije dostave namirnica, odlazak po lijekove i slično,” rekao je Tomašević.

Gradonačelnik Dinko Dirak zadovoljan je reakcijama korisnika na program „Uključi se!“, čija je provedba počela prošli tjedan, odnosno 2. svibnja: “Po prvim reakcijama koje imamo od korisnika s terena i ljudi koji rade u programu, svi su zadovoljni. Dakle, žene su pronašle posao za ove dvije godine i korisnici kojima zasigurno često treba samo razgovor i pomoć u kućanskim poslovima. Na neki način zajednički provodimo ovaj program i nadam se da će svi biti zadovoljni”, rekao je gradonačelnik.

Kroz program “Uključi se!” u gradu Čazmi zaposleno je 15 djelatnica koje će raditi na projektu naredne dvije godine. Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja te, s druge strane, potaknuti socijalnu uključenost i povećati kvalitetu života krajnjih korisnika, prvenstveno osoba starije životne dobi.