Održano je 43. izdanje međunarodnog supermaratona Zagreb – Čazma, najduže cestovne utrke u Hrvatskoj, poznate i pod nazivom “Od Kaptola do Kaptola”, u organizaciji Grada Čazme te Sportske i Turističke zajednice Grada Čazme.

U utrci dugoj 61 km i 350 metara s Trga bana Josipa Jelačića iz Zagreba do Čazme krenulo je 20 ultramaratonki i 71 ultramaratonac. Do cilja su dotrčala 63 muškarca i svih 20 žena. U muškoj konkurenciji pobijedio je Mađar Peter Steib, koji je iz Zagreba u Čazmu dotrčao za 4 sata, 9 minuta i 59 sekundi. Najbrža žena je bila naša ultramaratonka Marija Vrajić, kojoj je u odnosu na muškog kolegu trebalo nešto više od pola sata vremena više za doći do cilja, u koji je utrčala nakon 4 sata 47 minuta i 16 sekundi. Najbolji Hrvat je ukupno drugi – Dejan Radanac – koji je gotovo cijelu utrku trčao rame uz rame s pobjednikom Steibom, ali su ga na zadnjim kilometrima uhvatili grčevi te je morao usporiti. Njegovo vrijeme je 4:12:26.

Od Čazmanaca, trčao je Nenad Vuković koji je na cilj stigao 38., s vremenom 5:55:45.

Kao i prethodnih godina, na cilju u Čazmi, za sve sudionike i posjetitelje pripremljen je bogat kulturni, zabavni i sportski program.

rezultati 43. supremaratona ukupno