Nastupom Puhačkog orkestra Čazma, DV “Pčelica” Čazma, Čazmanskih mažoretkinja, Folklorne i tamburaške sekcije Matice umirovljenika Čazma i KUD-a “Graničar” Čazma otvorena je manifestacija Advent – Božićna čarolija u Čazmi koja će trajati sve do 12. siječnja 2020. godine.
Novi program održava se već sljedećega vikenda kada će se, u petak, 6. prosinca u 17h održati svečano otvorenje klizališta, uz DJ-a, podjelu slatkiša te tradicionalno kićenje bora s gradonačelnikom i DND-om Čazma (te svima ostalima koji se žele pridružiti). U 17:45 održat će se predstava učenika OŠ Čazma te predstava za djecu u povodu blagdana sv. Nikole Dječjeg vrtića “Pčelica” Čazma.
U subotu, 7. prosinca, u 16h, svoja vrata otvorit će Moslavačka kuća, prepuna tradicijskih proizvoda i delicija, u organizaciji KUD-a “Graničar” Čazma, na gradskoj tržnici. Od 16:30 do 17h održava se izložba rukotvorina Matice umirovljenika u prostoru doma umirovljenika u Čazmi. U 17h nastupit će Čazmanske mažoretkinje, u 17:30 Dramska skupina Društva “Naša djeca” Čazma prikazat će suvremenu verziju poznate dječje bajke “Pepeljuga”, a sve će začiniti večernji nastup rock sastava “Dobra vremena”.
U nedjelju, 8. prosinca, uz paljenje 2. adventske svijeće, nastupit će dječja sekcija KUD-a “Graničar”, a potom ženski vokalni sastav i tamburaši, Folklorna sekcija Matice umirovljenika i odrasla sekcija Graničara. U 19h GD “Histrion” održat će predstavu “Gastarbajterski Božić”, u kinodvorani Centra za kulturu u Čazmi.

U Čazmi je upaljena i prva adventska svijeća, ispred Crkve sv. Marije Magdalene u Čazmi, a čin paljenja predvodio je preč. Dubravko Lauš, dekan Čazmanskog dekanata.