Početak Dječjeg tjedna u Čazmi obilježili su polaznici i odgajateljice Dječjeg vrtića “Pčelica” Čazma, u ponedjeljak, 1. listopada, kada su na vrtićkom igralištu, uhvaćeni za ruke, izgovarali poruke namijenjene odraslima: “Ljubav djeci prije svega!” i “Odrasli, slušajte naše poruke!”. U utorak se Dječji tjedan nastavio Bajkaonicom koju je, također u DV “Pčelica”, vodila Vlatka Rešček. Dječji tjedan, otvorenje i Bajkaonica proizlaze iz aktivnosti i inicijative Društva “Naša djeca” Čazma.

U utorak 2.10. u 9,30 sati u prostorijama DV “Pčelica” Čazma predstavljena je Bajkaonica koja je u okviru projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“ stigla i u Čazmu. Bajkaonicu vodi educirana pripovjedačica Vlatka Rešček, kako bi što više djece uživalo u bogatom svijetu pripovijedanja priča i bajki.
“Uz pregršt bajki koje će tijekom godine Vlatka donositi djeci u dječji vrtić, knjižnicu, matičnu i područne škole OŠ Čazma te Bajkaonicama koje će se održavati u prostorijama DND-a Čazma tijekom zimskih i proljetnih praznika, Bajkaonica sadrži i posebnu opremu: jastuke, tepih, stolac za pripovjedačicu, šarenu svjetiljku, prigodne plakate i mnogo šarenih likova koji se kriju u torbi punoj priča. Neka odrastanje bude dječja igra”, poručuju iz DND-a Čazma.