Čazma je ovoga vikenda ugostila više od 400 djece iz društava “Naša djeca”, članova Saveza DND-a, iz cijele Hrvatske. Svoje stvaralaštvo predstavili su u Centru za kulturu u Čazmi.

Smotre svake godine u drugom gradu od 1996. godine organizira Savez DND Hrvatske. Cilj je da djeca pokažu ono najbolje što znaju, a članovi stručne komisije nakon toga razgovaraju s voditeljima, daju im savjete i pohvale za dobro i kreativno ispunjavanje slobodnog vremena djece.

Na 22. Smotru u Čazmu delegacije su došle iz svih krajeva Hrvatske: iz Bakra, Šibenika, Blata, Koprivnice, Čakovca, Ogulina, Konščine, Zaboka, Pule, Slatine, Našica, Donjeg Miholjca, Kumrovca, Kutine, Križa i Tuhelja.

Smotru je organiziralo DND Čazma, uz podršku Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske i Grada Čazme. Manifestaciju su potpomogli brojni sponzori i vrijedni volonteri koji su gostima bili na raspolaganju.

Završna priredba dječjeg stvaralaštva održana je u nedjelju kada su prikazani najoriginalniji i najkvalitetniji nastupi iz cijelog programa.

Djeca iz cijele Hrvatske  i njihovi voditelji ovoga su vikenda upoznali grad Čazmu, družili se s drugom djecom, naučili nešto novo i stekli nove prijatelje, što i je najveća vrijednost ovakvih manifestacija.