Grad Čazma je, s 1000 kuna po polazniku s toga područja, subvencionirao edukaciju mladih poljoprivrednika za stjecanje zvanja poljoprivredni gospodarstvenik. Ovo osposobljavanje je nužno za prijavu na mjeru 6.1.1. Programa ruralnog razvoja, kojom mladi poljoprivrednici mogu ostvariti bespovratna sredstva u iznosu do 50.000 eura. Edukaciju je provelo certificirano pučko otvoreno učilište iz Garešnice. Grupa od dvadesetak polaznika završila je edukaciju prošloga petka, 27. siječnja, te su im podijeljene svjedodžbe čemu je nazočio i gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak, koji je iskazao svoje zadovoljstvo dobrim odazivom zainteresiranih te im čestitao na postignutom uspjehu:

Danas biti poljoprivrednik je bitno različito od onoga što su bili naši očevi i djedovi. Poljoprivrednik mora brinuti o tome kako što bolje proizvesti, brinuti o novim tehnologijama i znanjima koja danas treba primijeniti, ali i biti spreman prijaviti projekt kojeg bi se moglo financirati iz Europske unije. Da bi to mogli napraviti, poljoprivrednici se danas moraju usavršavati i obrazovati. U ovom slučaju, Grad Čazma rado je pomogao da s 1.000 kuna svakom polazniku s našega područja olakšamo financiranje ove edukacije kojom zapravo stekne uvjerenje kojim može dokazati svoj radni status. U tom smislu ćemo i dalje pomagati, dakle svi poljoprivredni programi mogu očekivati pomoć Grada Čazme – rekao je gradonačelnik Pirak.

Grad Čazma subvencionirao je i edukaciju za uporabu prskalica i pesticida, a pomogao je i pri osnivanju Zadruge „Plodovi Moslavine“. Pri donošenju ovogodišnjeg proračuna Grad Čazma osigurao je sredstva za pomoć svojim poljoprivrednicima.