U sklopu projekta Grada Čazme “Uključi se!”, u tijeku je podjela više od 200 paketa koji sadrže osnovne kućanske i higijenske potrepštine krajnjim korisnicima.

„Ovaj mjesec dijelimo po tri paketa svakom korisniku, a od sljedećeg mjeseca korisnici će dobivati svaki mjesec po jedan paket s kućanskim i higijenskim potrepštinama, kao dio projekta Uključi se,“ rekao je voditelj projekta Ivan Tomašević.

Projekt “Uključi se!” zapošljava 15 žena koje brinu o 70 krajnjih korisnika, koje redovito posjećuju, obavljaju kućanske poslove te im svojim društvom i razgovorom obogaćuju svakodnevni život.

Projekt „Uključi se!“ provodi se u sklopu programa Zaželi – programa zapošljavanja žena, za koji je Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u lipnju prošle godine objavilo otvoreni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU.

Ovaj projekt je vrijedan ukupno milijardu kuna, a financira se  u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Gradu Čazmi za ovaj je projekt dodijeljeno 2,5 milijuna kuna.