Inicijativni odbor Vijeća roditelja OŠ Čazma pokrenuo je peticiju za preuzimanje osnivačkih prava nad OŠ Čazma. U nastavku donosimo tekst peticije u cijelosti.

VRATITE NAM NAŠU ŠKOLU!
PETICIJA ZA PREUZIMANJE OSNIVAČKIH PRAVA NAD OSNOVNOM ŠKOLOM ČAZMA OD BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

U Osnovnoj školi Čazma nedavno se urušio dio stropa u jednoj od učionica. Srećom, nitko nije stradao, ali, zbog stanja školske zgrade, to je samo pitanje vremena. Osnivač, Bjelovarsko – bilogorska županija, već godinama zakida Osnovnu školu Čazma i sredstva namijenjena njoj troši negdje drugdje. Zato su i matična škola i zgrade područnih škola u lošem stanju.
Grad Čazma već nekoliko godina bezuspješno traži prijenos osnivačkih prava od Bjelovarsko – bilogorske županije, međutim, nakon nekoliko godina šutnje, županijski vijećnici odbili su zahtjev Grada Čazme. Kao roditelji i stanovnici grada Čazme ne prihvaćamo takvu odluku te smatramo da o njoj nije odlučivano na regularan način, odnosno da županijski vijećnici nisu bili u potpunosti upoznati s problematikom.
U Školskom odboru trenutačno sjede ljudi koji uopće nisu s našega područja te kao takvi odlučuju o daljnjoj sudbini naše djece. Smatramo da je to nedopustivo.
Vijeće roditelja podržava odluku Grada Čazme o preuzimanju osnivačkih prava te ovom peticijom potvrđujemo da je to volja većine roditelja i građana grada Čazme. Peticija je namijenjena Vladi RH, Ministarstvu znanosti i obrazovanja i BBŽ, a ako nas i dalje budu ignorirali u našim zahtjevima, spremni smo i prosvjedima ukazati na teško stanje u školi, u cilju zaštite naše djece.
ŽELIMO SIGURNU ŠKOLU I BOLJE UVJETE ŠKOLOVANJA ZA NAŠU DJECU!!!
Inicijativni odbor Vijeća roditelja OŠ Čazma

Početak prikupljanja potpisa ove subote (16.12.), ispred pekare u Čazmi, u vremenu od 8 do 12 sati.