Gradska knjižnica Slavka Kolara Čazma u sklopu projekta Zelene i poljoprivredne knjižnice, tijekom trajanja 6. EKO sajma, organizira predavanje dipl. ing. Ivana Miličevića. Tema predavanja je „Ekološka poljoprivreda – svjetski trendovi s osvrtom na stanje u Republici Hrvatskoj“. Predavanje će se održati 20. rujna u 19,00 sati.

Ivan Miličević, dipl. ing. agr. ima dugogodišnje iskustvo sa radom u eko poljoprivredi i sa eko proizvođačima. Ekološka poljoprivreda je koncept poljoprivredne proizvodnje koji je mnogo složeniji i čija bit nije samo u izostavljanju kemikalija, već u sveukupnom gospodarenju kojim je to moguće postići. To je praksa koja spaja prekinute veze između čovjeka i prirode.
Miličević je voditelj Savjetodavne službe u „Biopi“ Osijek, udruzi za organsko biološku proizvodnju. Poslanje udruge je vratiti kvalitetu hrani koju jedemo, hranidbenu vrijednost bez otrova koji uništavaju i ljudsku vrstu. Tržišna proizvodnja profitno je orijentirana i motivirana, ali profit ne smije zaslijepiti čovjeka, barem ne kada je u pitanju njegovo zdravlje.