Gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak potpisao je danas, 4. travnja, s izvođačem, tvrtkom Hidroregulacija, ugovor na projektu „Rekonstrukcija i dogradnja – Kulturni centar“. Riječ je o zgradi na trgu u središtu Čazme.

– Obnovom i dogradnjom navedene zgrade, koja će se nadovezati na rekonstruirani Multifunkcionalni centar i pod pretpostavkom da će uskoro završiti uređenje Župne crkve sv. Marije Magdalene, središte našega grada dobit će potpuno novi izgled – prilikom potpisivanja ugovora, istaknuo je gradonačelnik.

Projekt “Rekonstrukcija i dogradnja – Kulturni centar” će se realizirati putem mjere 07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“, Programa Ruralnog razvoja za razdoblje 2014.-2020. godine, koji je bio prijavljen na natječaj iz tipa operacije 7.4.1 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

Vrijednost ugovora je 922.142,05 eura. Od toga, 769.764,38 eura financirat će se iz navedenog programa, a razlika do punog iznosa podmirit će se iz gradskog proračuna. Projekt je izradila Razvojna agencija Čazma, a prijavitelj je Grad Čazma.

Riječ je rekonstrukciji i dogradnji zgrade koja se nalazi u središtu Čazme, čime će se revitalizirati kulturna jezgra grada, a jednako tako omogućiti i kvalitetnije provođenje slobodnog vremena. Kulturni centar trebao bi postati mjesto gdje će se održavati manifestacije, tribine, edukacije, radionice, konferencije, izložbe, nastupi KUD-ova i udruga, vjenčanja i mnoge druge priredbe, a važna je i činjenica da će se stvoriti prilika za nova radna mjesta.

– Projekt se čini jednostavan i praktičan. Riječ je o čestici od 780 kvadrata na kojoj je postojeća zgrada veličine 180 kvadrata koja će se izvana i iznutra postupno obnoviti te dograditi aneks veličine 130 kvadrata koji bi trebao biti ostakljen. To će biti atraktivna zgrada u središtu grada koja će se koristiti i kao multimedijska dvorana. Hidroregulacija je tvrtka koja ima 115 zaposlenih i možemo preraspodijeliti snage s naših drugih gradilišta i odmah početi izgradnju – rekao je Dominik Nervo, direktor Hidroregulacije.

Foto: Davor Kirin