U utorak, 24. kolovoza, gradonačelnik Grada Čazme, Dinko Pirak, potpisao je ugovor s tvrtkom Dovino d.o.o., najpovoljnijim izvođačem radova na unutrašnjem uređenju nove zgrade za udruge u Čazmi.

Projekt unutrašnjeg uređenja druga je faza uređenja koja obuhvaća izvođenje unutrašnjih radova kako bi se zgrada stavila u funkciju, a novouređene prostorije dale na korištenje udrugama s područja grada. Predviđena vrijednost radova je 930.000 kuna. Od Ministarstva regionalnog razvoja Gradu Čazmi dodijeljeno je 200.000 kn, a ostatak će se podmiriti iz gradskog proračuna.

Prošle je godine na toj zgradi obnovljeno krovište, promijenjena stolarija i postavljena vanjska ovojnica (fasada). Od ukupne vrijednosti tih radova od milijun kuna, Ministarstvo regionalnog razvoja Gradu Čazmi dodijelilo je 250.000 kuna dok je ostatak podmiren iz Gradskog proračuna.

Cilj projekta je pridonijeti održivom razvoju lokalne zajednice kroz revitalizaciju socijalne i demografske infrastrukture. Zgradu će koristiti udruge proizašle iz Domovinskog rata, koje će ondje imati mjesto za spomen sobu, te druge udruge koje će imati potrebu za prostorom.