Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak potpisao je s potpredsjednikom Vlade RH i ministrom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Brankom Grčićem ugovor o sufinanciranju izrade projektne dokumentacije za obnovu zgrade bivše Teritorijalne obrane, u Ulici Milana Novačića, te za projekt rekonstrukcije javne rasvjete, u cilju ostvarenja veće energetske učinkovitosti na području Grada Čazme. Ukupna vrijednost izrade projektne dokumentacije za obnovu zgrade je 82.000 kuna, Ministarstvo sufinancira sa 61.000 kuna. Izrada projekta javne rasvjete vrijedna je 86.250 kuna, od čega će 64.700 kuna sufinancirati Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Ugovori su potpisani u okviru Programa pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova EU. Stoga će navedene projekte Grad Čazma prijaviti na europske fondove kako bi ostvario financijsku potporu za njihovu realizaciju.

Po obnovi, prostori u zgradi bivše Teritorijalne obrane dodijelit će se na korištenje udrugama s područja grada Čazme. One će ga moći koristiti za održavanje sastanaka, redovite skupštine, radionice, vježbe, seminare i druge aktivnosti. Uredit će se i spomen soba za branitelje, ali i osigurati traženi prostor za mlade. Projekt će biti predstavljen svim udrugama te će im se omogućiti sudjelovanje u uređenju prostorija kako bi ih prilagodili svojim potrebama.

Rekonstrukcijom javne rasvjete na gradskom će se području obnoviti i osuvremeniti sustav javne rasvjete kako bi se, među ostalim, povećala njezina energetska učinkovitost, smanjili troškovi održavanja te ostvario stalni nadzor i upravljanje.

regionalni