Gradu Čazmi je za projekt „Uključi se!“, u sklopu  programa Zaželi – programa zapošljavanja žena, za koji je Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u lipnju prošle godine objavilo otvoreni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava, iz fondova EU dodijeljeno 2,5 milijuna kuna.

U ožujku je održana uvodna konferencija projekta, potom edukacija, a 27. travnja 15 je žena potpisalo ugovore o radu. Od 2. svibnja, 15 dugotrajno nezaposlenih žena postat će i službeno djelatnice Gradskog društva Crvenog križa Čazma i brinuti se svaka za 4 – 5 korisnika koje su odabrali partneri u ovom projektu, Centar za socijalnu skrb Čazma i Gradsko društvo Crvenog križa Čazma. Nositelju ovog projekta, Gradu Čazmi, uz Centar za socijalnu skrb i Crveni križ, partner je i Hrvatski zavod za zapošljavanje.

– U sklopu projekta „Zaželi“ obavili smo potpisivanje Ugovora, nakon čega naše zaposlenice postaju i službeno radnice Crvenog križa Čazma. Imamo 15 žena koje smo zaposlili, koje će se brinuti o minimalno 4 krajnja korisnika, neke od njih će imati 5, budući da smo našli nešto više krajnjih korisnika. Bit će zaposlene na 2 godine, uz uvjet probnog rada od 3 mjeseca. Po završetku ovog projekta, minimalno deset žena će se educirati tj. prekvalificirati za neka deficitarna zanimanja, kako bismo im povećali konkurentnost na tržištu rada – rekao je Ivan Tomašević, koordinator i voditelj u projektu “Uključi se”.

U sklopu ovog projekta, zaposlene žene će raditi na poslovima potpore i podrške te brige o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u Gradu Čazmi. Projekt je u skladu s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite njihovih prava te sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU, s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanje siromaštva.