Uprava za sanitarnu inspekciju Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske provela je laboratorijsko ispitivanje vode za ljudsku potrošnju diljem Hrvatske, pa tako i u Dječjem vrtiću „Pčelica“ Čazma.

Ispitivanje je provedeno na više od 140 parametara, odnosno kontrolirana je zdravstvena ispravnost vode i vodoopskrbe, mikrobiologija vode, metali i metaloidi te pesticidi.

Prema nalazu nadležnog Ministarstva koje je provelo ispitivanje, bez iznimke, svi pokazatelji koji su određivani u analiziranom uzorku vode jesu potpuno ispravni.

„Veoma smo zadovoljni što smo dobili ovakav nalaz, ali on nas nije previše iznenadio jer vodimo računa o ispravnosti vode na području Grada Čazme te je i sami redovito kontroliramo. Također, daleko su iza nas dani nestajanja vode i problema s vodoopskrbom, s našim komunalnim poduzećem riješili smo sve nekad naslijeđene probleme. Ipak, lijepo je dobiti potvrdu nadležnog tijela“, ističe gradonačelnik Grada Čazme, Dinko Pirak.

Vodoopskrbom upravlja tvrtka Komunalije Čazma, koja je u proteklih 10-ak godina na području Grada Čazme izgradila više od 150 km vodovoda, plinovoda i kanalizacije.