Grad Čazma počeo je prikupljati zahtjeve za sufinanciranje udžbenika za učenike prvog razreda Srednje škole Čazma, smjer opće gimnazije.
Roditelji učenika trebaju doći u Gradsku upravu s osobnom iskaznicom i potvrdom o upisu te ispuniti obrazac zahtjeva koji će ondje dobiti. Iz Gradskoga proračuna svakome će se jednokratno isplatiti 1000 kuna pomoći za kupnju udžbenika.
Odlukom Gradskog vijeća Grada Čazme, u Gradskome proračunu osigurana su sredstva za sufinanciranje nabavke udžbenika za smjer Opće gimnazije u Srednjoj školi Čazma jer se željelo potaknuti građane, odnosno učenike na upis u čazmansku, dobro opremljenu školu, koja raspolaže educiranim kadrom i nudi kvalitetan obrazovni program. To je usmjerenje zadnjih godina neopravdano bilježilo mali broj učenika te mu je prijetilo ukidanje. “Po objavi odluke Gradskog vijeća, nakon dosadašnjih desetak, ove godine imamo već 21 prijavu. Drago mi je da je ova inicijativa uspjela jer bi bila velika šteta da u našemu gradu izgubimo gimnazijski smjer”, odluku gradskih vijećnika pozdravio je gradonačelnik Dinko Pirak.

srednja škola