U subotu, 16. ožujka, u 20 sati, u Centru za kulturu u Čazmi održat će se predstava „Štefica Cvek u raljama života“.

Predstava je nastala po istoimenom glasovitom romanu Dubravke Ugrešić, u produkciji Teatra Binocular. Ulaznice su 40 kn, za učenike, studente i umirovljenike 30.

Evergreen suvremene hrvatske književnosti, „Štefica Cvek u raljama života“, duhoviti je roman o ljubavnim mukama mlade daktilografkinje iz jednog sasvim običnog ureda, koja stanuje sa svojom starom tetom koja gubi zube po stanu.

Štefica Cvek misli da se život nalazi negdje drugdje i čezne za ljubavlju, a kako joj sve to skupa ne ide, poput Pepeljuge, ostaje kući skupljati grašak. Suočava se s nemilosrdnom prirodom ljubavnog života tako karakterističnom za naše krajeve: šoferima, trokrilnim frajerima, frigidnim intelektualcima. Kupuje priprostog papagaja, uvodi modne promjene te se počinje ponašati «kao žena». Nakon neizdrživih uvjeta života i teškog starta, u kojem je nalazimo na početku komada, pomoću svoje iskusne prijateljice Anuške uspijeva se pribrati, stati na noge i boriti se za svoj život. Zabrinuta da nikad neće izaći iz tog pepela, upisuje tečaj engleskog jezika te upoznaje Mistera Frndića, čovjeka s kojim neustrašivo kroči dalje kroz život.

Autorica svjetskog glasa Dubravka Ugrešić ovim komadom daje upečatljiv vodič jednoj mladoj djevojci kako bi se ona što lakše mogla suočiti s najvećim od svih mogućih izazova – biti ženom.

Glume:

Natalija Đorđević – Štefica Cvek

Ranko Zidarić – Trokrilni, Intelektualac, Mister Frndić

Ana – Marija Vrdoljak – Teta iz Bosanske Krupe, Anuška.

Dramatizacija i režija: Borna Armanini.