U četvrtak 10.3.2022. u 19 sati u Gradskoj knjižnici Slavka Kolara Čazma održat će se predstavljanje knjige „Sine, idemo kući” za koju je autor Ivica Prtenjača dobio V.B.Z.-ovu književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman 2021. godine. U novom se romanu Prtenjača bavi gubitkom, kratkotrajnom nadom i sjećanjem, njegov je glas istovremeno dječački, on zapituje, ali i zreli glas čovjeka koji donosi teške odluke.

Ti se glasovi pretapaju u ritmičnoj izmjeni kadrova i slika prošlosti i sadašnjosti tvoreći elegiju u kojoj poput zvuka činele odjekuje ljubav. Njih je troje, i nemaju imena. Ponekad se čine samima na svijetu.

Ivica Prtenjača rođen je 1969. u Rijeci. Radio je mnoge poslove, igrao rukomet, pa čak i studirao. Objavio je više knjiga poezije i proze od kojih su najpoznatije “Dobro je, lijepo je”, “Pisanje oslobađa”, “Uzimaj sve što te smiruje”, “Brdo”, “Tiho rušenje”, “Plivač”, ali od spomenutih knjiga čitatelji ga najbolje znaju po dvostruko nagrađenom romanu “Brdo” za koji se trenutno snima se igrani film.