Gradska knjižnica Slavka Kolara Čazma, u suradnji sa Hrvatskom seljačkom strankom organizira predstavljanje zbornika 110 godina Hrvatske seljačke stranke u petak, 04. ožujka 2016. godine u Gradskoj knjižnici Čazma, s početkom u 18 sati. O zborniku će govoriti  dr. sc. Hrvoje Petrić, dr. sc. Đuro Škvorc,  dr. sc. Željko Karaula.

Zbornik koji su realizirali Matica Hrvatska i Povijesno društvo Križevci uz podršku Hrvatske seljačke stranke nastao je na temelju tekstova predavača na istoimenom međunarodnom znanstvenom skupu koji je Povijesno društvo Križevci organiziralo u Križevcima 11. i 12. travnja 2014. godine. Suorganizatori toga skupa bili su Hrvatski institut za povijest i Društvo za hrvatsku povjesnicu iz Zagreba, Odsjek za povijesne znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu, Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad HAZU Koprivničko-križevačke županije iz Križevaca i Hrvatska seljačka stranka.

Većini radova sa znanstvenog skupa dodano je još nekoliko radova sa svrhom zaokruživanja najvažnijih elemenata 110-godišnje povijesti HSS-a te je na kraju u Zborniku radova okupljeno 29 radova od 32 povjesničara. Knjigu je izdala Matica hrvatska.

 

Vinka Jelić-Balta, ravnateljica