U Gradskoj vijećnici u Čazmi održano je predstavljanje „Mjera aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti HZZ-a u 2015. godini“, koje je organizirala Razvojna agencija Čazma d.o.o, u suradnji s Gradom Čazma i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje PU Bjelovar.
Predstavljanje su održali Dijana Zekić Kereži, predstojnica HZZ PU Bjelovar i Dubravko Vlašić, rukovoditelj Odsjeka za aktivnu politiku zapošljavanja.
Prezentacija je obuhvaćala paket mjera za mlade „Mladi i kreativni“, mjeru za posebne skupine: „I posebnost je prednost“, za osobe s invaliditetom “Uključeni“, za starije osobe „Važno je iskustvo“, za dugotrajno nezaposlene “I mi smo za novi posao i učenje“ , mjeru za nezaposlene osobe romske nacionalne manjine, paket mjera za poslodavce u teškoćama „Važno je očuvati radno mjesto“ te paket mjera za žene.
Predstavljene su i sljedeće vrste potpora za smanjenje nezaposlenosti: potpore za zapošljavanje, potpore za samozapošljavanje, za usavršavanje, obrazovanje nezaposlenih, stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa, javni radovi te potpore za očuvanje radnih mjesta.
Radionica je bila namijenjena poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ima s područja grada Čazme.

HZZ PREDAVANJE 003