Predsjednica Savjeta mladih Grada Čazme Marijana Habijančić i zamjenica Martina Salaj sudjelovale su na Ljetnoj akademiji članova savjeta mladih, koja se održavala nedaleko grada Labina, od 29. kolovoza do 1. rujna ove godine.

Riječ je o pilot projektu partnera Udruge za mlade “Alfa Albona”, Udruge gradova RH, Grada Labina i Zaklade “Friedrich Ebert Stiftung”, kojim se želi omogućiti članovima gradskih i županijskih savjeta mladih stjecanje znanja, vještina i iskustava pomoću kojih će podići kvalitetu svojega rada.

Članice Savjeta mladih Grada Čazme aktivno su sudjelovale na svim radionicama i predavanjima i stekle nova znanja u području strukturiranog dijaloga, produbile poznavanje i razumijevanje Zakona o savjetima mladih i kroz rješavanje različitih slučajeva iz prakse pridonijele razvoju vlastitih vještina poput timskog rada, vodstva, nenasilne komunikacije, prezentacijskih vještina i vještina javnog nastupa te stekle poznanstva i prijateljstva s kolegama iz ostalih savjeta mladih i razmjenile s njima svoja iskustva.

“Oduševljene smo projektom i zahvaljujemo Gradu Čazmi što nam je omogućio sudjelovanje te se nadamo da ćemo opravdati povjerenje i uspješno implementirati novostečena znanja i iskustva u svoj rad“, navode predstavnice Savjeta mladih Grada Čazme, a organizatorima čestitaju na izvrsnoj organizaciji, sa željama da ovaj pilot program preraste u tradicionalno okupljanje članova savjeta mladih iz čitave Hrvatske.

ljetna