U Gradu Čazmi održan je sastanak s predstavnicima Hrvatskih cesta na temu skorog početka gradnje kružnog toka u samome gradskome središtu. Sastanku su prisustvovali član Uprave Hrvatskih cesta Nenad Maljković i voditelj Poslovne jedinice varaždinske ispostave Stjepan Marković, kao i saborski zastupnik Vedran Babić. Upravo su na njegov poticaj predstavnici Hrvatskih cesta posjetili dijelove županije u kojima su aktualne veće investicije. Ova čazmanska vrijedna je oko 2,5 milijuna kuna, a izvođač je bjelovarska tvrtka Ceste d.d.. Rok za izgradnju je tri mjeseca, a najprije će se obaviti arheološka istraživanja budući da se gradilište nalazi u neposrednoj blizini srednjovjekovne Gradine. Za vrijeme gradnje, cesta će nakratko biti zatvorena, vjerojatno ne duže od tjedan dana, te će se prometovati kroz Ulicu hrvatskih branitelja prema Derezi i dalje.
Osim o kružnom toku, razgovaralo se i o drugim važnim investicijama, poput rekonstrukcije ceste od Čazme do Dragičevaca, za što je potpisan ugovor s izvođačima, također Cestama d.d., čija je ponuda na javnom natječaju bila najpovoljnija. Također, riječi je bilo i o kompletnoj rekonstrukciji Ulice M. Novačića. “Dogovorili smo da Grad Čazma napravi projektnu dokumentaciju, nakon čega bi mogli početi radovi, a to bi moglo biti već na proljeće”, rekao je gradonačelnik Pirak.
Na sastanku se razgovaralo i o čazmanskoj obilaznici koja je trenutačno u fazi ishođenja lokacijske dozvole, a projekt će pokušati financirati i putem europskih fondova. Riječ je o cesti koja će spajati dvije industrijske zone, a njezinom će se izgradnjom značajno smanjiti prometna opterećenost gradskog središta.
Grad Čazma i Hrvatske ceste zajednički rade i na što skorijem osuvremenjivanju prometnice prema Ivanić Gradu, odnosno Zagrebačkoj županiji. U planu je poboljšanje ceste i izgradnja nogostupa jer je riječ o iznimno važnom i prometnom pravcu.

Čazmanski gradonačelnik pohvalio je dosadašnju suradnju s Hrvatskim cestama, a sastanku su prisustvovali i predsjednik Gradskog vijeća Grada Čazme Vinko Ravlić, direktor Komunalija Ivan Beljan te tvrtke Čaplin, Želimir Curiš.

 

cesta4

cesta

cesta2

cesta3