Pri samom je završetku uređenje središte Draganca, temeljem projekta „Uređenje dječjeg igrališta Gornji Draganec“, prijavljenog unutar Mjere 2.1.1 „Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a“, na natječaju LAG-a Moslavina.

– Ukupna vrijednost projekta, temeljem kojeg je Draganec dobio lijepo urbano središte, s novim parkirnim mjestima i dječjim igralištem je 437.500 kn – rekao je gradonačelnik Dinko Pirak.

Igrala su postavljena, no još je potrebno asfaltiranje kako bi čitavi projekt bio okončan.

Igralište je prvenstveno namijenjeno djeci Gornjeg Draganca koja će ga koristiti kao prostor za igru i rekreaciju. Također, stanovnicima naselja Gornji Draganec, njih 350, kojima je osiguran prostor za druženje. Naravno, u konačnici, novi je prostor dostupan svoj djeci kao i svim stanovnicima grada Čazme i susjednih gradova i općina, koji će ga moći koristiti.

Projekt je pripremila Razvojna agencija Čazma, a potrebna sredstva za realizaciju ulaganja koja čine razliku između potpore i ukupne vrijednosti projekta osigurana su u proračunu Grada Čazme za 2021. i 2022. godinu.

Foto: Davor Kirin