Muški odbojkaški klub Čazma osvojio je prvo mjesto na Kvalifikacijskom turniru za ulazak u Prvu A ligu te će se od sljedeće sezone natjecati u najvišem državnom rangu.
Na postignutom uspjehu čestitao im je gradonačelnik Dinko Pirak, zaželjevši im uspješnu sportsku budućnost te ih nagradio s 5000 kuna. Čestitkama se pridružio i predsjednik Gradskoga vijeća Grada Čazme, Vinko Ravlić, a susretu su prisustvovali i tajnik Sportske zajednice Grada Čazme, Milan Obranović te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i unutarnji nadzor Grada Čazme, Elvira Babić Marković.
Odbojka je tradicionalni čazmanski sport, a ovo je povijesni rezultat – rekao je predsjednik Kluba, Žarko Jančić. MOK Čazma po prvi je puta u 45 godina postojanja ušao u rang najkvalitetnijeg natjecanja u Hrvatskoj. – Uspjeh je tim veći, dodao je gradonačelnik, što Klub čine sami Čazmanci.
Ulazak u ligu najboljih u državi za sobom povlači nove momente, kao što su više treninga, više putovanja i dalje destinacije, a u konačnici više izdataka. Klub trenutačno iz proračuna dobiva oko 30.000 kuna godišnje, no troškovi će od jeseni značajno porasti. – Morat ćemo reorganizirati stavku za sport u Gradskome proračunu jer, na sreću, svjedočimo brojnim uspjesima naših sportaša te povećanom interesu za sport među mladima, što je za svaku pohvalu te taj stav treba i nagraditi, zaključio je gradonačelnik Pirak.

IMG_6946