Jasmina Ferenčak iz Gornjega Miklouša, učenica Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole iz Bjelovara, demonstrirala je svoju vještinu pripremanja koktela na prijmu kod gradonačelnika Čazme Dinka Piraka, prof., za koju je nagrađena zlatnom medaljom na državnom natjecanju u Osijeku – GASTRO 2014., u disciplini barsko poslovanje. Ondje je pokazala zavidno znanje u zahtjevnoj pripremi i prezentaciji koktela, osvojivši prvo mjesto među 40-ak natjecatelja, od kojih je bilo i učenika iz Slovenije, zahvaljujući kojima je natjecanje imalo i međunarodni karakter.
Susretu su prisustvovali i ravnatelj bjelovarske škole Dalibor Vukalović, prof., Jasminin mentor Dalibor Ivanišević, prof. te predsjednik Gradskoga vijeća Grada Čazme, Vinko Ravlić.
Za postignuti uspjeh, Grad Čazma nagradio je Jasminu Ferenčak novčanim iznosom od 500 kuna.
Prema riječima njezinih profesora, Jasmina je vrijedne i skromna maturantica koja predano uči i radi, a aktivna je i u društvenom životu Grada Čazme, kao članica KUD-a “Sloga” Miklouš. Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola u Bjelovaru unatrag nekoliko godina postiže zapažene uspjehe na gastro-natjecanjima. Uz Jasminu, uspješna je bila i učenica Nikolina Kovačina iz Blatnice, koja je u svojoj kategoriji osvojila srebrnu medalju.
Gradonačelnik Pirak čestitao je Jasmini Ferenčak na postignutom uspjehu te joj zaželio sreću prilikom upisa na željeni fakultet, a riječ je o opatijskom Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

zajedno

s bocom

s bocom

s koktelom