Dječji vrtić Pčelica i Grad Čazma, uz pomoć Razvojne agencije Čazma, izradili su i prijavili projekt „Za čazmanske mališane zajedno“. Projekt je prijavljen na natječaj „Vrtići za skladniji život“ – Unaprjeđenje usluga za djecu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja raspisanog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj mlade i socijalnu politiku, a financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

Temeljem ankete provedene tijekom ožujka, roditelji su izrazili potrebu za produljenjem radnog vremena dječjeg vrtića, otvaranjem dodatnih programa te pružanjem usluga psihologa i logopeda za djecu.

Cilj projekta je usklađivanje privatnog i poslovnog života obitelji s djecom koja pohađaju ili će pohađati dječji vrtić i to produženjem rada vrtića do 21 h. Za potrebe provedbe popodnevnog rada dječjeg vrtića zaposlit će se 2 odgojitelja na puno radno vrijeme te kuharica i spremačica na pola radnog vremena.

Projektom će se zaposliti i stručni suradnik-pedagog te edukacijsko-rehabilitacijski stručnjaci – logoped i psiholog, čime će se pružiti jednake mogućnosti u rastu i razvoju djece s posebnim potrebama.

Odgojitelji i stručni suradnici će u sklopu projekta sudjelovati na više od 20 edukacija i osposobljavanja kako bi se podigla razina kvalitete usluga ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja za sadašnje i buduće generacije najmlađih polaznika vrtića.

Sudjelovanjem na edukacijama te nabavom potrebne opreme, omogućit će se izrada te izvođenje dodatnih programa za djecu – sportskog i dramskog.

Vrijednost projekta je 2.913.555,00 kn te se u 100 %–tnom iznosu financira iz ESF te Proračuna RH.

Grad Čazma stalno ulaže u razvoj ranog i predškolskog te školskog odgoja i obrazovanja, čime svojim građanima želi omogućiti kvalitetniji život u ruralnom području te omogućiti preduvjete za ostanak na ovom području.