Projekt će provoditi Gradskog društvo Crvenog križa Čazma, u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Centrom za socijalnu skrb Čazma i Gradom Čazma.

Opći cilj projekta, kao i u prve dvije faze do sad, je omogućiti zapošljavanje žena – pripadnica tzv. ranjivih skupina na području grada Čazme.

Projektom se želi povećati zapošljivost i konkurentnost na tržištu rada teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja slabije razvijenog ruralnog područja i povećati kvalitetu života i socijalnu uključenost starijih i osoba i/ili nemoćnih osoba.

Kroz projekt će biti zaposleno 17 žena koje će pružati usluge za najmanje 102 krajnja korisnika.

Vrijednost treće faze ovog socijalno usmjerenog projekta, čija je druga faza nedavno okončana, iznosi 840.480,00 kn. Financira se iz Europskog socijalnog fonda.

  • Od brige za korisnike u smislu održavanja kućanstva i dostavljanja namirnica, važnija je ljudska komponenta, odnosno druženje s korisnicima, ljudima koji većinom žive sami i ne kontaktiraju puno s drugima. Iz tog razloga, kao i iz razloga što na ovaj način omogućujemo zapošljavanje i edukaciju teško zapošljivih žena, smatram i nadam se da će se ovaj projekt nastaviti i dalje – rekao je gradonačelnik, Dinko Pirak.